dilluns, 25 de novembre del 2019

Dia dels drets internacionals dels infants.

El passat 20 de novembre va ser el dia internacional dels infants!! Sabieu que existeixen uns drets per a les xiquetes i xiquets?
En classe hem llegit aquestos drets i ens hem adonat que tenim molta sort, hi ha drets que nosaltres donem per assegurats (mentre que a certs països els infants no els tenen: menjar, casa on viure amb bones condicions de salut...).
També hem reflexionat bé per entendre cada dret i els hem personalitzat al que nosaltre voldriem.
Ací teniu algunes imatges del dret personal de cada troglodita de la classe.






dissabte, 23 de novembre del 2019

23 i 24 de novembre. Per a fer en família

Ací teniu la rutina que heu de fer en família, es basa en el conte ARTUR I CLEMENTINA.

 *1* ) Llegir el conte de Artur i Clementina amb algú adult.

 *2* ) Comentar si ens ha agradat o no la lectura.

 *3* ) En un full dibuixar alguna escena del text per a explicar-la el dilluns.

 *4* ) Explica algun moment en que hages sentit que alguna perona propera (familiar, amic, mestre...) no t'escolta o no et valora.
O, si mai t'ha passat, explica com creus que es sentia Clementina abans i després d'estar amb Artur.
Si pots escriu-ho en el full del dibuix.

EN EL SEGÜENT ENLLAÇ PODEU LLEGIR LA VERSIÓ ORIGINAL DEL CONTE:

http://carei.es/wp-content/uploads/arturo_clementinaI.pdf





dimecres, 13 de novembre del 2019

Aprenent a llegir

Ací mostrem alguns jocs de lectoescriptura que fem amb primer de primària. Molt divertit i fàcil per a practicar en casa també.


La castanyera




El dimarts 5 de novembre vam celebrar a Gaianes la festa de la Castanyera. Tots els xiquets i xiquetes de l’aulari vam rebre la Castanyera a la plaça del poble. Després, vam anar al poliesportiu i ens va contar històries de la seva vida molt interessants.


A continuació, vam fer grups per a treballar en 5 tallers. Mentre uns buscàvem objectes dins d’una piscina de fulles,altres ballàvem una cançó,altres pintàvem una castanya per a fer-se una cinta i decorar-se el cap o altres feien una castanyera d’espart. 

I com no podia ser d’altra manera, també vam decorar un con de paper amb dibuixets i gomets de colors per guardar-nos les castanyes.

Finalment, ens vam menjar aquest fruit de la tardor tant bo i ens ho vam passar molt bé.
  
AUTORS: Pau, Ciara, Guillem, Alba i Arnau.









dimarts, 29 d’octubre del 2019

Les arrugues de l'àvia

  L'alumnat de tercer i quart curs ja ha encetat les representacions teatrals. Seran moltes activitats relacionades amb arts escèniques les que durem a terme aquest curs; ja que el teatre a l'aula fomenta el desenvolupament del pensament, la intel·ligència i el llenguatge.

  La darrera setmana vam organitzar un contacontes per a Infantil, on el narrador anava presentant a cada personatge del conte "LES ARRUGUES DE L'ÀVIA".
Un llibre xulíssim que explica el significat de les arrugues que van ixint-nos a la cara.

  Sabeu que? Tindre arrugues és un bon senyal, perquè amaguen records genials; després del conte totes i tots intentàvem trobar-nos arrugues per a recordar bons moments.




dimecres, 3 de juliol del 2019

Activitats divertides per a practicar les matemàtiques de 3r i 4t de primària!!!


AVÍS: si quan entreu o cliqueu en algun dels jocs us ix una senyal de PROHIBIT , heu de triar la 2n línia que apareix (on llegireu «RUN...» o «EXECUTAR...») i després escollir l’opció «RECORDAR AQUESTA ACCIÓ»/ «REMEMBER THIS DECISION» del quadre que apareix.

JOCS gratuïts de matemàtiques per a jugar on-line (a l’enllaç hi han molts per a triar):

JOC gratuït d’EUROS (matemàtiques) per a jugar on-line:

JOCS gratuïts de les HORES (matemàtiques) per a jugar on-line:
Joc de les hores, amb les instruccions en anglés:

WEB PER A CREAR FULLES DE CALCUL I DESPRÉS IMPRIMIR-LOS EN PAPER:
Quan cliques l’enllaç et du a unes caselles on has de seleccionar les xifres de la multiplicació/suma..., on tries si vols també les sol·lucions o no, la quantitat d’operacions que vols que apareguen al full...
MULTIPLICACIONS:

SUMES:

DIVISIONS:

dijous, 6 de juny del 2019

Fins a la Lluna i més enllà!




   Han fet un trencaclosques de fusta del món, un sistema solar amb galeta i complements, han cercat informació de llibres i d'Internet, han pres apunts, s'ho han estudiat... I què més?

   Què més? A les i els percussionistes no se'ls passa una!! ara també tenen acabats els seus quaderns personals del Sistema Solar.
   Enhorabona!!

dijous, 2 de maig del 2019

Dubtes de l'univers.

Ara que estem donant l'univers, resolvem dubtes a classe com: què són les estrelles?

Ací deixem el moment de la famosa pel.licula del "Rei Lleó" on Simba, Timón i Pumba opinen respecte a la mateixa qüestió. Escena que reflexa un debat de la vida real.

Qui tindrà raó?
Les i els percussionistes de la classe també han parlat d'això.


dimarts, 16 d’abril del 2019

Per a les xiquetes i xiquets que no han vist Notre Dame.

  Després de la tragèdia que suposa la pèrdua d'un important monument com és la catedral de Notre-Dame... A l'escola estàvem molt apenades.

  Part de l'alumnat es penedia per no haver visitat mai el lloc, altres preguntaven què hauria passat amb el famós Geperut si existia veritablement, altres estaven tristes perquè quan vam estudiar Europa van conèixer més la catedral...

  Per a les persones menudes, i també grans, que no han tingut la sort de veure el lloc en viu, deixe aquest petit homenatge:

Clica ací i trobaràs les vistes reals des de l'interior de la catedral de Notre-Dame.

dimarts, 12 de març del 2019

Contacontes

Les/els percussionistes hem anat a infantil a contar-los un conte que hem preparat i assajat. És tracta del conte "EL PEQUEÑO TRAGALUZ".



dilluns, 4 de març del 2019

Dia de la dona.

Com que s'arrima el 8 de març i a classe estem treballant-ho, hem volgut dedicar també una secció de la nostra ràdio a la celebració d'aquest dia, per a que conegueu més del tema.

Clica baix i escolta!
Ràdio pel dia de la DONA!

*Encara que gràcies a les nostres investigacions per les xarxes, hem vist que fou l'any 1911 quan va ocórrer el fatídic accident a la fàbrica de NY. Encara que l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar 1975 Any Internacional de la Dona. I el 1857 hi ha constància de la que podria haver sigut la primera manifestació pels drets de la Dona.


dijous, 14 de febrer del 2019

365 dies d'amor a l'any.



Defensem l'amor no sols el dia 14 de febrer, més bé parlem de l'amor diari cap a la familia, amics i, per què no?, també l'amor per la lectura.
Per això recomanem dos contes:

"T'ESTIMO (QUASI SEMPRE)" parla d'estimar-nos tots els dies també per les nostres diferències que ens fan especials i únics.

I "EXPLICA-M'HO",que parla de la sexualitat des de dubtes que tenen xiquetes i xiquets de 9 i 10 anys; no vos imagineu quant hi ha per aprendre en aquest tema,és un llibre molt divertit!

dilluns, 4 de febrer del 2019

UNA BONA PUBLI: Apps recomanades de matemàtiques per a Android!

Selección de las aplicaciones de matemáticas gratuitas para utilizar en dispositivos Android DESDE PLAYSTORE. ¡Hay desde Infantil hasta Secundaria! Y permitirán a vuestro alumnado/hijas e hijos estudiar, afianzar y conocer nuevos conceptos, ejercicios y actividades sobre matemáticas:


1. PhotoMath
2. Math, juegos de matemáticas
3. Matemáticas para niños
4. Rey de las Matemáticas
5. Tricky Maths
6. Matemáticas Prácticas
7. Algeo graphing calculator
8. Fracciones Calculadora Gratis
9. MyScript Calculator
10. Trucos de Matemáticas
11. Juego de tablas
12. Math vs Zombies
13. Calculadora gŕafica Mathlab
14. Medieval Math Battle
15. Fórmulas free

divendres, 1 de febrer del 2019

LA BIBLIOBICI!


  El passat divendres 25 de gener després del pati vam anar a la classe de 1r i 2n per escoltar un àudio de Cento. Ell ens va dir que estava en un continent, però no volia dir-nos quin era, sinó que havíem de trobar pistes sobre eixe continent. 
  Vam fer 5 grups entre tot l’alumnat i vam eixir pel poble a buscar-les. Vam trobar: un barret i un paraigües xinés, un bol d’arròs, uns palets xinesos, un calendari i un boli xinés. Per tant vam saber que el continent era ÀSIA.
  Després va vindre la Bibliobici al pati i ens va contar un conte que es deia Una història monstruosa i al final ens va donar uns llibres d’anglés per llegir-los a classe.

ESCRIT PER: GUILLEM LLORET CALBO

dilluns, 28 de gener del 2019

Europa.

Ja han acabat els LAPBOOKS individuals d'Europa. En aquest continent han cercat informació dels rius, cims i mars principals del continent, han identificat els elements del relleu d'interior i de costa, han aprés quins sectors de treball tenen més presència al continent i han conegut un poc més els països, la UE i Gaianes.

Quina serà la propera parada? El nostre amic Cento ja ens ha enviat alguna pista.

diumenge, 13 de gener del 2019

Rodamons

  Seguim treballant els continents i no para el nostre viatge arreu del món, ara estem acabant d'estudiar Europa i després anirem a... Ón ens portarà el nostre músic Cento?
  El cas és que per a ubicar-nos millor estem fent els nostres mapes mundials en forma de puzle, és tota una tasca de precisió i de vegades hi ha moments de crisi, com quan algú diu a classe: No trobe la meua Oceania!!!! Algú l'ha vist?
  No obstant això, resulta un treball molt divertit per a tothom i la major part de la classe ja identifica els continents només veure la seua silueta.