dilluns, 6 de juliol del 2020

Projecte ARRELS DE VIDA LLAVORS DE FUTUR


Aquest és el nom que ha rebut el prejecte educatiu del CRA Mariola-Benicadell el present curs 2019-2020.

Un projecte que s'hi centrava en l'organització de tots els continguts entorn a tres etapes històriques que foren rellevants en la comarca de l'Alcoià i el comtat.



Al primer trimestre justificàrem el projecte a l'alumnat, entenent el concepte d'historiadores/ historiadors, etapa i edat històrica, línia del temps... Després vam conèixer l'origen del poble de Gaianes  i seguidament coneguèrem un resum de la seua progressió fins a l'EDAT MODERNA.



En aquesta edat la societat va començar a nomenar els nous carrers de les ciutats i pobles que, en aquella època, s'ampliaven a bon ritme. Va ser a l'edat MODERNA quan molts carrers i edificis públics van rebre el nom de cientìfics, poetes, clergues,metges i escritors famosos.

Aquesta costum s'adona a tota la península i continua passant a l'Edat contemporànea. Així ho vam investigar a la classe de 3r i 4t.



Un dia, elaborant una línia del temps amb informació centrada en la comarca... un alumne va observar que l'edifici de l'escola tenia el nom de “VICENT DURBÀ”, però que al costat hi havia una placa amb el nom “JULIA PÉREZ”: Qui és eixa Julia?, s'hi preguntarem...



Vam esbrinar que JULIA era la propietària de l'edifici que el va cedir per a l'ús de l'esglèsia i per a acollir i ensenyar xiquets.

L'alumnat tenia moltes preguntes: “Hi havien xiquets i xiquetes?, Quí era Vicent  Durbà?”...




Amb aquestes qüestions la línia d'investigació va començar a centrar-se en el nom dels carrers de Gaianes i les poblacions que la classe coneixia. Hi havia referència a molts homens rellevants, però en el cas de les dones, en són ben poques les que tenen un carrer dedicat a elles.



A més a més molts carrers femenins feien referència a verges i figures religioses (CARRER MARE DE DEU DE LA LLUM). Així els hi van sortir nous dubtes a la classe:

És que les dones no eren intel·ligents?, Per què no volien estudiar?...



La línia d'investigació va anar girant i l'alumnat volia conèixer més sobre la societat de l'edat MODERNA i CONTEMPORÀNEA, on consta que els carrers dedicats a dones en tot el territori nacional, són menys del 10% del total. És a dir, de cada 100 carrers, sols menys de 10 tenen nom de dona.



Segons inventigàrem, els motius venen d'una societat on la dona tenia un paper secundari, un paper casolà amb dificultats i impediments per accedir als estudis superiors:

“AL MATRIARCAT VIVIA, PERÒ AMAGAT”.



Fou uncreïble veure com xiquets i xiquetes de 3r i 4t mostràven sorpresa i cabreig davant aquesta desigualtat: tot el grup començà a parlar d'anècdotes que havien escoltat als seus pares, mares, iaios,iaies... Casos de que no poguèren estudiar més perquè eren molts germans i tenien pocs diners, que l'universitat era per a rics, que les havien tractat diferent per ser xiques...



 Quan s'acostava el dia de la dona, vam aprofitar per conèixer dones destacades en totes les etapes històriques: hi han moltes dones, però els seus noms no van resonar tant als llibres d'història, música o ciències.



A la classe li va resultar especialment proper, el cas de la mestra CARME MIQUEL, que destaca per ser de les pioneres en posar en dubte l'escola tradicional i que sols ensenyava en castellà.

 La tasca d'aquesta dona no va ser públicament reconeguda fins fa pocs anys.

Però les coses estan canviant, perquè en els últims anys estan modificant noms de carrers a moltes poblacions; i destinant carrers de nova creació a dones.

En el cas de CARME MIQUEL, vam esbrinar que tenia un carrer al seu nom en Alzira, inclús feien referència a ella i la seua tasca en una cançó.

La cançó de LA MESTRA, del grup ZOO (que va estar reconeguda amb algun que altre premi).



Així l'alumnat de 3r i 4t va tindre una idea que va sorprendre a la mestra:

“nosaltres volem fer alguna cosa contra aquesta desigualtat cap a les dones”, “per què no dediquem carrers a dones importants?”.



Clar, tota la classe conéix a dones importants per a elles i ells, però les seues mares dominaven la primera posició en el rànking personal i, per què no?



Entre totes i tots vam tramar una idea, canviar per sopresa el nom dels nostres carrers per un dia.

Vam triar el model de la placa, van arreplegar la informació necessària per a dedicar el carrer amb arguments de pes i sols ens quedava la tasca de: dissenyar les plaques personalitzades amb ordinador i penjar-les al carrer una vesprada.



Com que va arribar l'estat d'alarma, aquestes dos últimes tasques foren impossibles. Però huí estan ja acabades per a concloure una iniciativa tan bonica.



TENIU UNES FILLES I FILLS QUE VALEN MÉS QUE UN POTOSÍ!!!





dimarts, 16 de juny del 2020

NOVETATS PER A LES NOTES FINALS!


El curs escolar s'ha acabat sense adonar-nos-en, no podem fer un acomiadament, no em patit el calor a classe quan tornàvem del temps de pati, no hi ha festa final, ni jocs d'aigua, ni abraçades de fi de curs... No pareix un final de curs real.
EL PROPER DIJOUS 18 DE JUNY ÉS L'ULTIM DIA DE CLASSE. COMENCEN LES VACANCES D'ESTIU PER A LES TROGLODITES

Però no tot són noticies roïnes, almenys puc reunir-me amb cada família per a donar-li les notes finals i parlar de com hem estat i ens veiem, pel que fa al tema acadèmic.
Prendrem les mesures que aconsella Sanitat (acudir a classe amb mascareta, hi haurà alcohol d'eixe que et deixa la pell seca però desinfectada, organitzaré l'aula amb distància de seguretat...).

Així que els dies 25 i 26 de juny (dijous i divendres) estaré a la vostra disposició per a entregar-vos les notes finals fent un horari per a no coincidir més d'una família a la tutoria:

_ Totes les persones assistents han de portar la seua mascareta (els menors de 6 anys no).
_ Podeu acudir el pare/mare o els familiars que volgueu, acompanyats dels fills i filles.
_ No és obligat que l'alumna/e vinga  a la reunió, encara que a mi m'agradaria poder veure en persona als troglodites. Però que cadascú valore el que prefereix.
_ Demane per favor que respecteu el vostre horari per a la reunió.
_ A les famílies que preferisquen no reunir-se personalment, els enviaré el informe de fi de curs i les notes per correu electrònic.
_ A principis de la setmana que ve rebreu als vostres correus electrònics un enllaç per a votar, des de el mòbil, el dia i franja horària que vos sembla millor per a vindre a la reunió final. Passats dos dies, confirmaré l'hora de la reunió per a cada família interessada en vindre.

Si teniu qualsevol suggerència o dubte, podeu enviar-me'l per Telegram  o deixar un comentari al final d'aquesta noticia.
SÒNIA

diumenge, 14 de juny del 2020

REMELL PER A LA PRINCESA i EL PRÍNCEP DESMEMORIATS.

 Se t'obliden les coses? No recordes el que vas berenar fa dos dies? Vas a comprar a una tenda i quan arribes al lloc no recordes què volies comprar?...

Per a que no t'enganye la memòria has d'entrenar-la des de jove.
TREBALL DE MEMÒRIA: De segur que si preguntes als teus pares, coneixen un famós joc anomenat SIMON. S'hi tracta d'un joc de colors i sorolls al que jugaven de menudes per treballar la memòria.
Als següents enllaços tens jocs on-line semblants al SIMON, hi han varies versions. S'hi tracta d'observar atentament el que fa el joc i repetir-ho després; cada vegada la seqüència que has de repetir serà més llarga.
Pots jugar amb el teu pare/mare/familiar a veure qui consegueix més punts:
En la pantalla pots escollir el ritme del joc: LENT/ NORMAL/ RÀPID


Joc memory de 2 jugadors (tú contra l'ordinador)


Si hasj jugat a tots els jocs on-line anteriors i vols jugar altre dia, a l'enllaç següent tens un menú amb diferents jocs de memòria recomanats (els trobaràs al final de la finestra que s'obri a l'enllaç):

dissabte, 13 de juny del 2020

ÚLTIMA INFORMACIÓ DE MÚSICA

Hola famílies, hola xiquets i xiquetes: 

- Ja sabeu per mig de les AMPES que hem encetat un projecte musical que consisteix en dedicar-nos cançons uns a altres, a tot el CRA. Com que som molts hem pensat que siga només de 30’’ amb un àudio on es presenteu vosaltres i la cançó mentre sona de fons i després pugeu el volum fins que s’acaba el temps. Necessiteu per tant dos dispositius: un on gravar (mòbil) i l’ altre on sone la cançó (ordinador, tablet, altre mòbil...) Ja m’ han aplegat alguns.
Animeu-se que quan més participem més colorit hi haurà. Amés, escoltarem la veueta de tots i totes i sé que per a molts és un esforç parlar i que el graveu i ho valore. El envieu per mig d’ un WhasApp al meu mòbil. Gràcies. Si pot ser, abans del divendres 19.

- D’ altra banda, com que ja no ens queda quasi res de curs, aquesta setmaneta i la que ve, ja no vos vaig a enviar propostes, si no que les reuniré totes en un lloc virtual que vull crear on tingueu tot el que hem fet i més (CLASSROOM) per si vos abellix a l’estiu divertirse amb la música. Ja us passaré l’ enllaç. De moment i mentre ho acabe, podeu jugar als jocs que vos he proposat fins ara, o acabar les tasques que algú té pendents i me ho envieu.

Ja sabeu: mjtudela123@gmail.com    #jaquedamenysfase2

MªJOSÉ 
Mestra de Música del CRA 
11  de Juny 2020

dissabte, 6 de juny del 2020

Experiment passat per aigua.

Ara que ja fa calor, anem a fer un experiment on l'únic perill si ix malament és... refrescar-se amb l'aigua!

Necessites:
_ Una bosseta de plàstic transparent (que no siga molt gran, pot ser les que s'utilitzen per clavar esmorzars o fruita.
_ Aigua de l'aixeta.
_ Llapis o colors de fusta amb la punta afilada.

Experiment:

1. Plena la bossa amb aigua, encara que tinga tancament hermètic no l'has de tancar. Subjecta la bossa amb la ma (si la bossa és molt gran pesarà massa).

 

2. Agafa un color i clava'l per la punta dins la bossa per un lateral, has de seguir introduint el color fins que travesse també el lateral oposat (com veus a la imatge).
Fes el mateix amb més colors.

  Si l'aigua cau és perquè alguna cosa ha sigut incorrecta: la bossa tenia un forat, el llapis/color no té punta... En eixe cas hauràs de repetir l'experiment.

Quan aconsegueixes realitzar l'experiment amb èxit, explica per que no cau l'aigua.

Com que és una explicació difícil, ací tens una pista: l'explicació té a veure amb el material de la bossa de plàstic, que té uns "polímers" flexibles que envolten els objectes que estan en contacte amb ells.

Tracta d'explicar-ho i fer arribar l'explicació a Sònia per correu electrònic o Telegram.


VOLUNTARI:
 Si t'ha resultat fàcil i breu l'experiment anterior, a continuació et deixe el link per veure un altre experiment amb aigua (està explicat en castellà): CREAR UN REMOLÍ D'AIGUA.Aquest no cal que l'envies a Sònia si no vols.

https://www.youtube.com/watch?v=7LufMf4nXN0
 

divendres, 29 de maig del 2020

Joc de càlcul amb la classe.

Vas a jugar online amb els teus companys i companyes:
Clicant a l'enllaç de baix pots accedir a un joc de mates amb preguntes que repassen el calcul mental i, principalment, les taules de multiplicar.
Tu jugues des de casa quan vulgues escribint el teu nom a l'inici. Pots jugar fins al diumenge a les 23.00h de la nit.
I el joc va fent un rànking amb les puntuacions de cadascú dels participants. Sols necessites paper i llapis per fer càlculs.

IMPORTANT:
_No hi ha temps màxim per a resoldre les preguntes, però si tardes massa temps pot ser el joc no et deixe avançar.
_Tampoc pots retrocedir quan passes de pregunta, així que no deixes cap qüestió sense contestar.

Ací tens l'enllaç per a jugar:

https://kahoot.it/challenge/03436146?challenge-id=5af30264-0737-4619-9bae-75f2594f982d_1590947744528

 Si et demana un còdic per entrar al joc (el demana sols en alguns dispositius),ací el tens:03436146



Si el primer joc t'ha semblat fàcil, prova també aquest nivell més avançat:

https://kahoot.it/challenge/02251497?challenge-id=5af30264-0737-4619-9bae-75f2594f982d_1591009394713


Si et demana un còdic per entrar al joc (el demana sols en alguns dispositius),ací el tens:02251497

diumenge, 17 de maig del 2020

EL TEMPS, VIDEO 1. Suma


Ací tens el VIDEO 1 per a repassar la suma d'hores, minuts i segons. Miral atentament les vegades que necessites i després fes les activitats del dia per a practicar.

dissabte, 16 de maig del 2020

divendres, 15 de maig del 2020

CIÈNCIES. Setmana del 18 al 22 de maig.

PART 1: Saber un poc més sobre la MATÈRIA.

EXPLICACIÓ:
La setmana passada vas fer un repte que ocorre gràcies a les propietats de la matèria. Llig atentament;
La matèria és tot allò que té un lloc en l'espai i està subjecte a canvis. És a dir, és tot allò que ocupa espai, es pot sentir, es pot mesurar …
Per això en el REPTE DE LA LLANDA QUE PASSAVA D'UNA TASSA A ALTRA. Veiem que la llanda i l'aire són matèria, perquè les dos tenen un pes i ocupen espai. Quan la llanda estava dins d'una tassa i bufavem afegint-hi aire; el que passava és que l'aire ocupa espai també dins la tassa i quan no queda espai lliure tracta de trobar-ne alçant la tassa.
Com pot l'aire que pesa tan poc, alçar la llanda? Perqué l'aire que bufem entra a la tassa amb força i fa que augmente la pressió dins la tassa.

Ara vas a fer una fitxa online que també parla de la matèria, clica al següent enllaç:



PART 2: LES COMUNITATS AUTÒNOMES.

EXPLICACIÓ:
Per poc que hages escoltat la ràdio o llegit algun periòdic, de segur que has escoltat parlar de LES FASES DE LA DESESCALADA, on cada comunitat autònoma d'Espanya s'hi troba eu una fase amb unes normes. Quan més alta siga la fase, menys risc de contagi té eixa comunitat, per tant té més possibilitat de fer vida fora de casa.
Però ara vas a repassar el nom,i on s'hi troba, cadascuna de les comunitats, per a que ho entengues millor quan escoltes parlar de les fases.

1) Clica a l'enllaç i fixa't en el nom i la ubicació de les comunitats autònomes, pots començar per la de Gaianes (COMUNITAT VALENCIANA). Sols has de memoritzar-les:

2) Ara entra al següent enllaç per a comprovar que has aprés els noms:

dimarts, 12 de maig del 2020

Setmana del 12 al 16 de maig. Per a Yasmin

DIA 1.
ENGLISH (De part de la Teacher Ade)
Recordeu, si teniu qualsevol dubte el correu de la teacher Ade és: correueducatiuade@gmail.com .

Aquesta setmana has d'entrar novament a la pàgina web LIVEWORKSHEETS i realitzar les fitxes on-line número 8, 9, 10,11, 12, 13 and 14. Si tens dubtes de com accedir a LIVEWORKSHEETS, pregunta a Ade o Sònia.


DIA 2.
MATEMÀTIQUES.
Aneu a fer un xicotet repàs de continguts generals que heu après aquest curs o en cursos passats. No necessites imprimir res; sols connexió a internet, paper, llapis i goma d'esborrar.
Per a jugar en el nivell 1 clica ací. (Seria un nivell de 3r i inici de 4t de primària.)
La missió 4 del 2n nivell és difícil, no t'angoixes si no pots fer-la ja que està pensada sobretot per a 6é de primària).


DIA 3.
ARTS I REPTES.
T'he enviat un correu amb PDF adjunts. En el PDF (anomenat “Dia 3. OKUDA SAN MIGUEL”) tens les instruccions i explicació de la manualitat que has de realitzar, no necessites cap material que no pugues trobar per casa.

Quan acabes aquesta manualitat hi ha un repte científic que intentar'as fer. Si l'aconseguixes, m'agradaria que anotares a un full per què creus que passa (envia una foto de l'explicació a Sònia).



DIA 4.
MÚSICA.
Hola! Dedicaràs un dia de la setmana a MÚSICA. M.José t'enviarà al teu correu personal un e-mail amb activitats.
El seu correu és mjtudela123@gmail.com


DIA 5.
CONTEM EL CONTE.
Ja haureu vist a les vostres pantalles, que les mestres del CRA estem contant-vos contes que coneixem o tenim per casa. 
Si coneixeu un conte bonic, no dubteu en gravar-se amb el mòbil (en posició horitzontal) o càmera contant-lo. Si teniu un conte en holandés o coneixeu un conte tradicional d'Holanda, seria molt bonic que ens el contareu per a treballar-lo amb els companys de l'escola.
Si l'envieu per telegram o correu electrònic a Sònia, el compartirem amb la resta de famílies del CRA. No cal que isca la cara de Yasmin o Elise, podeu enfocar el conte i parlar.

dilluns, 11 de maig del 2020

Repte amb les propietats de la matèria.

Tracta d'aconseguir aquest repte i explicar per què ocorre.

Materials:
2 tasses ( o una tassa i un recipient)
1 llanda buida.



dissabte, 9 de maig del 2020

Teniu temps lliure i vos agraden els videojocs?

 La classe sap que no m'agrada molt veure'ls jugar a videojocs, no quan passen moltes hores.

Però com sé que el confinament deixa molt temps a casa, ací he trobat una opció per a aquelles famílies que voleu alguna proposta de videojocs que no tinga contingut negatiu.
 
Oferit per: SEMPRE TEUA. LA TEUA LLENGUA.
Per a gaudir i aprendre jugant a casa, la YouTuber Simmer Valenciana ens explica en la seua videoproposta com cultivar un hortet, recol·lectar aliments i cuidar el medi ambient al videojoc.
 
Minecraft. T’animes a jugar? 

Més informació en: ow.ly/yEP830qBXs7
 

 

dimarts, 5 de maig del 2020

Setmana del 5 al 9 de maig.Per a Yasmin.

DIA 1.

LLENGÜES: CONTEM EL CONTE.

Una de les activitats que vam fer la setmana passada, era inventar un conte entre tota la classe. El conte ja està acabat i a continuació anem a contar-lo!

Sònia ha corregit el que heu escrit i ha repartit el conte en varies parts. Cada alumne dels qui ha participat ha de llegir la part amb el seu nom: pots gravar-te en audio o video.

ESTE ÉS LA PART DEL CONTE QUE HA DE LLEGIR YASMÍN EN HOLANDÉS O ANGLÉS:



"One day in the newspaper it could be read that a very, very short time ago, there was a girl named Quina (of Constantine), she was a girl like any other. Of those girls who go to school even though they don't like to get up at all, they play with their friends, they also fight with them sometimes…"



Si decideixes fer un video pots eixir tú disfressat en relació al que conta el conte, o bé gravar algun dibuix que faces respecte a la part que has de llegir.

Envia la teua gravació (audio o video) a la mestra per Telegram o correu gmail (sonietacp@gmail.com) i ella s'encarregarà de fer el muntatge d'un vídeo contant el conte.



DIA 2.

CICÈNCIES: ÚLTIMS EXPERIMENTS AMB LES PROPIETATS DE L'AIGUA!

Entra AL BLOG de classe fent clic ací amb el ratolí ací. I llegeix les instruccions per a comprobar una propietat més de l'aigua: l' ADHESIÓ.



DIA 3.

MATEMÀTIQUES.

Obri el document PDF anomenat “DIA 3.problemes” que teniu al vostre correu electrònic: pots imprimir-lo i a un full anotar el número del problema per a fer els càlculs.

O bé, còpies cada enunciat a la llibreta/full i el calcules.



DIA 4.

MÚSICA.

Hola! Dedicaràs un dia de la setmana a MÚSICA. M.José està preparant noves activitats, ella mateixa t'enviarà al teu correu personal un e-mail.

El seu correu és mjtudela123@gmail.com





DIA 5.

ENGLISH and ARTS (De part de la Teacher Ade)

Recordeu, si teniu qualsevol dubte el correu de la teacher Ade és: correueducatiuade@gmail.com .



Aquesta setmana has d'entrar novament a la pàgina web LIVEWORKSHEETS i realitzar les fitxes on-line que penjarà la teacher. Si tens dubtes de com accedir a LIVEWORKSHEETS, pregunta a Ade o Sònia.



Per a la maualitat d'ARTS, Ade vos envia aquest video amb les instruccions en anglés. Si voleu, envieu-li després una foto amb el vostre resultat:


diumenge, 3 de maig del 2020

PROPIETATS DE L'AIGUA: L'ADHESIÓ.

EXPERIMENT:

Necessites:
Cartolina i llapis
Tisores.
Un plat fondo amb aigua.
Colorant (opcional).

1. Plena el plat amb aigua de l'aixeta (si vols pots afegir colorant a l'aigua per a veure millor que el plat està ple).

2. Dibuixa una flor sense la tija a la cartolina i retalla-la. Pots fer quantes flors vulgues.



3.  A continuació plega o dobla els pètals de les flors i col·loca-les suaument sobre l'aigua del plat; com si foren nenúfars.



4. Què observes després de passar uns minuts? 
Anota la teua resposta a un full i envia-li una foto a Sònia.
Per a completar la teua explicació has de buscar la paraula ADHESIÓ al diccionari i explicar per què està relacionada amb l'experiment que acabes de fer.






dilluns, 27 d’abril del 2020

ACTIVITAT DE LLENGÜES: INVENTEM UN CONTE.


Com que ja has vist el MISSATGE QUE ENS ENVIA LA GATA MEULA, sabràs que en una de les tasques d'aquesta setmana, hem de fer un conte entre tota la classe!

Doncs bé, si cliques al final podràs llegir el conte i escriure les teues 5-6 línies, el que escrigues ha d'anar en relació al que Sònia i les companyes i companys han escrit al document. 

Recorda que és un document compartit: les coses que escrigues i esborres aniran desant-se automàticament. Per això no has de esborrar lo dels teus companys i companyes. Per a facilitar la tasca, quan acabes d'escriure les teues línies pots anotar el teu (NOM) en majúscoles al final i entre parèntesi.
Si entres i no saps que escriure, pots esperar algun dia i anar llegint el que inventen els altres companys/es.

La mestra corregirà el conte, quan tota la classe hi haja escrit, i el tornarà a enviar a totes i tots indicant què línies ha de llegir cada company/companya. Així farem un vídeo contant el conte entre totes!!


Clica ací, llig el que ha escrit Sònia i alguns troglodites al conte i CONTINUA LA HISTÒRIA.


diumenge, 26 d’abril del 2020

Arc de San Martí

Resulta que a l'escola tenim uns científics i científiques molt bones!!
Ací veu els resultats, un arc de San Martí dins de casa!!

És Màgia? No, la densitat de diferents materials impedeix que aquestos s'hi barregen. Si voleu provar-ho a casa, fixeu-se en la foto on s'explica el procés de l'experiment.




Dia3. Experimento. PLAN DE TRABAJO DEL 27 DE ABRIL AL 1 DE MAYO.




dilluns, 20 d’abril del 2020

Explicació per a fer videotrucades.HANGOUTS


21 D'ABRIL: Experimentem la Densitat i Absorció A

CICÈNCIES: ESTUDIEM LA DENSITAT.

Agafa un paper/full i boli i anota la resposta (el millor explicada que pugues) a aquesta pregunta:
PER QUÈ ÉS MOLT MÉS FÀCIL SURAR EN EL MAR QUE EN LA PISCINA?

PENSA QUE QUAN ALGUN OBJECTE CAU A LA PISCINA ACABA ENFONSANT-SE, MENTRE QUE AL MAR SURA.

Després d'anotar la teua resposta guarda-la i vas a fer un experiment.
Necessites:
2 gots de vidre transparent iguals.
Sal i una cullera gran (la que emprem per a menjar sopa o fideus).
2 ous.
Aigua de l'aixeta.

Ompli els dos gots amb la mateixa quantitat d'aigua (un poc més de mig got). 
A un dels gots li afeggeixes 1 cullerada de sal (sal normal, la que utilitzem per al menjar) i remeneges.
A l'altre got li afeggeixes 3 cullerades de sal i remeneges.
Després agafa els dos ous i claves un en un got i l'altre a l'altre got, sempre amb cura per a que no s'hi trenquen, observa durant uns segons. Què passa?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ara agafa la resposta a la pregunta inicial que havies escrit al paper. Si cal corregeix la teua resposta com a bon científic.
Com que has vist que l'aigua del mar és més “densa”, explica al full: QUE ÉS LA DENSITAT DE L'AIGUA? Per a ajudar-te consulta la definició de densitat al diccionari i còpia-la al full (pot ser un diccionari online).

Per a corregir sols has d'enviar-li a Sònia una foto del full on has anat escribint. Fes bona lletra!!


ARA ANEM A ESTUDIAR L'ABSORCIÓ!
L’experimentació és una de les grans fons d’aprenentatge que permeten als infants interaccionar amb el món que ens envolta i aprendre.
Amb l'experiement anterior i el que vas a realitzar ara, aprendràs algunes propietats de l'aigua (DENSITAT I ABSORCIÓ).

Per al següent experiment necessites:
4 furgadents.
1 plat pla.
Aigua de l'aixeta i una cullera menuda.


Dobla els 4 furgadents per la meitat aproximadament, però sense que arriben a partir-se per la meitat.

Col·loca'ls al plat formant una estrela.

Després, amb molta cura, plena la cullereta amb aigua i fes-la caure en mig de l'estrela que has format amb els furgadents.


Espera uns segons i anota en un full QUÈ HA PASSAT? Tracta d'explicar com ha pogut passar això sense consultar en Internet.

Per a corregir tota l'activitat de huí sols has d'enviar-li a Sònia una foto del full on has anat escribint. Fes bona lletra!!

dijous, 16 d’abril del 2020

QUASI HEM ARRIBAT A LA PROVA FINAL!


Troglodites! With your tests I could uncovered where is the secret place of the evil historians. Why did you think that one of tests was to count the triangular forms?
What building is a triangle shape? Yes. I entered in the Egyp's pyramid where the historians are working.

The first one is buried under the Egyptian queen Meresankh III. Click the pyramid to see inside there.